o nama
proizvodi
tegobe
najnovije
kontakt
što je homeopatija
veliki popis jednokomponentnih (single) homeopatskih pripravaka


<< NATRAG

PROBAVA I NADUTOST
Indigestion/Gas Relief 

PROBAVNE SMETNJE I NADUTOST (Indigestion/Gas Relief), homeopatski kombinirani pripravak HOMEOLABA, sadrži :

  • Nux vomica (otrovni orah) – prikladniji je ukoliko ste naduti, imate kolike (nedefinirane bolove u trbuhu), osjećate se pospano nakon jela, i ako ste zatvoreni, pa osjetite žestoku potrebu da obavite veliku nuždu, ali bez uspjeha. Pomaže osobama koje se malo kreću i koje uživaju duhan i kavu u velikim količinama. Oslobađa ih grčeva, bolova i mučnine nakon obroka.
  • Bryonia (tikvina debela) – odličan je protiv žgaravice i gastritisa.
  • Ipecacuanha (korijen ipekaka) – pomaže smirivanje grčeva i "preokretanje" u želucu.
  • Sulphur (sumpor) – ublažava žgaravicu i podrigivanje.
  • Arsenicum album (arsenov oksid) – pomaže kod gastritisa i napadaja grčeva.
  • Pulsatilla (sasa) – pomaže kod  grčeva uzrokovanih plinovima u crijevima.
  • Robinia pseudoacacia (lažna akacija) – smanjuje količinu kiseline i pečenje u želucu.

Gotov homeopatski kombinirani pripravak pod nazivom PROBAVNE SMETNJE I NADUTOST (Indigestion/Gas Relief), renomirane tvrtke HOMEOLAB, koji sadrži gore navedene sastojke potražite u svim ljekarnama.

DODATNI SAVJET:

Trebali biste izbjegavati jesti prijesno povrće kao i sve povrće iz porodice kupusa (čak i kuhano), mahunarke (suhi grašak, grah, itd.), zeleno voće, svježi kruh, jela u lisnatom tijestu, tjesteninu, suhe šljive, naranče, orahe, pržene krumpiriće, pire od krumpira i čipse. Od mesa trebate izbjegavati sve što je masno ili priređeno u sosu, kao i iznutrice, sušeno meso i divljač. Također izbjegavajte masnu hranu, pečena jaja, konzerviranu i masnu ribu. Uzdržite se od konzumiranja svježe mlijeka, kave, gaziranih napitaka, alkohola, bijelog i rose vina.

U kategoriji povrća za ljude koji pate od kolitisa preporučuje se: mrkva, cikla, svježe zelene mahune i krumpir kuhan na pari (isključivo). Sve zeleno povrće (uključujući i salatu) trebalo bi skuhati! Sve voće koje konzumirate treba biti ili jako zrelo, ili konzervirano kao kompot ili u vidu voćnog soka. Suhi dvopek ima prednost nad uobičajenim kruhom, ali ako ne možete biti bez kruha, prosušite ga ili napravite prepečenac. I kolači trebaju biti suhi.
Možete jesti nemasno meso sa žara ili pečeno meso, kuhanu šunku, piti crni ili biljni čaj, mlijeko u prahu ili obrano mlijeko, te crveno vino, ali u umjerenim količinama.

Gotove homeopatske kombinirane pripravke za gore navedene tegobe pod nazivom  PROBAVNE SMETNJE I NADUTOST (Indigestion/Gas Relief) poznate tvrtke HOMEOLAB potražite u svim ljekarnama.

DODATNI SAVJET

Dobro je poznato da emocionalna napetost često djeluje na želučane funkcije. Važno je naučiti opustiti se što je najbolji način za izbjegavanje čireva.