Kondicija

Moderni način života, osim stresa, nezdravog načina prehrane i drugih pojava, donio nam je i tjelesnu neaktivnost, koja pospješuje i ubrzava procese starenja organizma i gubitak vitalnosti. Preporuča se bavljenje sportom 3-4 puta tjedno i to onim sportom koji povećava izdržljivost organizma (aerobne vježbe, brzo hodanje, trčanje, plivanje, planinarenje) jer osigurava stalnu i energičnu aktivnost. Baveći se njime vježbamo srce i krvne žile da lakše podnose svakodnevne napore. Dokazano je da su mentalna i emocionalna snaga te energija kod tjelesno spremnih osoba obično veće i učinkovitije. Koristi koje donosi tjelesna aktivnost su razne: zdrav, koristan odmor i san; poboljšanje zdravlja kroz ishranu; smanjeno masno tkivo a povećana mišićna masa; povećana otpornost na prehlade i druge infekcije; smanjen rizik za bolesti srca i krvnih žila; snižavanje krvnog tlaka; prevencija osteoporoze; smanjena pojava anksioznosti i depresije; poboljšana samosvijest i samopouzdanje; poboljšana sposobnost učenja; poboljšani međuljudski odnosi; veća "duhovna" energija; poboljšana kvaliteta života; dulji život.

SAVJET

Homeopatski pripravak koji pojačava kondiciju i sprečava grčenje i ozljede mišića i tetiva pri bavljenju sportom i kod fizičkog napora – KONDICIJA – PERFORMANCE SUPPORT sadrži:

  • Calcarea carbonica (kalcijev karbonat) – prikladan je za jake osobe; očvršćuje meka tkiva.
  • Medicago sativa (alfaalfa) - smanjuje umni i tjelesni umor.
  • Natrum sulphuricum (natrijev sulfat) - potiče nervni sustav.
  • Rubia tinctoria (broć crveni) – općenito se koristi za poremećaje koji zahvaćaju kosti.
  • Sarcolacticum acidum - smiruje umor, bolove i oticanje mišića te bolove i ukočenost u zglobovima.
  • Silicea (silicij) – preporučuje se ljudima kojima je smanjena umna i tjelesna snaga i koji nemaju dovoljno samopouzdanja.

U svim ljekarnama potražite gotov HOMEOLAB-ov homeopatski kombinirani pripravak pod nazivom KONDICIJA (Performance Support), koji sadrži sve gore navedene pojedinačne pripravke.

Osobama koje se intenzivno bave sportom, preporučuje se uzimanje HOMEOLABOVOG GLUKOZAMINA u obliku Glucosamine Phytocaps kapsula, budući da glukozamin regenerira hrskavično tkivo.