Upala mjehura

Upale mokraćnog sustava sklone su recidivima, osobito kod starijih žena i trudnica.

Mokraća je u zdravih osoba sterilna, što znači da ne sadrži nikakve mikroorganizme.

Upalu uzrokuju mikroorganizmi koji obično dolaze s površine tijela i crijeva, a rjeđe iz krvi. Esherichia coli je bakterija koja vrlo često uzrokuje mokraćne infekcije. Ona je normalni stanovnik debelog crijeva, ali kad se nađe u mokraćnom sustavu nastaje problem. U većini slučajeva bakterije se umnožavaju prvo u mokraćnoj cijevi i tu uzrokuju upalu (urethritis), od kud se mogu uspeti u mokraćni mjehur i uzrokovati upalu (cystitis). Bakterije se mogu dalje uspinjati mokraćovodom do bubrega te tako uzrokovati i njihovu upalu. Chlamydia i Mycoplasma mogu uzrokovati upalu mokraćnih organa kod oba spola – prenose se spolnim putem, pa je potrebno liječenja oba partnera.
Savjetujte se sa urologom i načinite analizu urina.

SAVJET

Brusnica se pokazala učinkovitom za sprječavanje mokraćnih upala. Preporučujemo koristiti brusnicu u obliku kapsula  Homeolaba Cranberry Phytocaps koje imaju veliku biološku vrijednost.

Svojstva brusnice su dvojaka: brusnica mijenja pH faktor organizma iz alkaličnog u kiseli, što ne odgovara razvoju bakterija. Osim toga brusnica stvara svojevrsnu ovojnicu unutar urinarnog trakta pa bakterije ne prijanjaju uz stijenku epitela.

Homeopatija ima rješenje u obliku sinergističkog kombiniranog pripravka HOMEOLAB-a pod nazivom UPALA MJEHURA (Cystitis Relief) koji se koristi za liječenje upala mjehura sklonih recidivima, praćenih bolovima i peckanjem. Pripravak sadrži: 

  • Terebenth - koristi se kod upale bubrega
  • Nitricum acidum (dušična kiselina) - pomaže kod osjećaja pritiska ili probadanja u mjehuru ili mokraćnoj cijevi prije ili tijekom mokrenja.
  • Sabal serrulata – koristi se protiv oštre boli u mokraćnom mjehuru, kod poteškoća s uriniranjem.
  • Thuja occidentalis (američki klek) - pomaže kod kroničnog cistitisa i uretritisa.
  • Cantharis - pomaže kod jakog bola i pečenja tijekom mokrenja, kad se svaka kap mokraće čini poput kiseline.
  • Belladonna (velebilje) - daje se kod iznenadne upale bubrega ili mjehura praćene jakom vrućicom.
  • Chelidonium i Dulcamara - pomažu kod boli pri zadržavanju mokraće.

Pripravak UPALA MJEHURA (CYSITIS RELIEF) potražite u svim ljekarnama.