Upala sinusa

Sinusi su međusobno povezane šupljine smještene unutar kostiju lubanje - sinusitis je upala tih čeonih šupljina.

Akutnu upalu karakterizira često osjećaj hladnoće a potom vrućine u čeonom području i žućkasti sekret pri saginjanju. Kroničnu upalu sinusa prati bol koju možemo opisati više kao glavobolju, a ne kao bol u sinusima. Prozirni sekret ukazuje na alergijski sinusitis. Sekundarne bakterijske infekcije su moguće.

Ukoliko imate učestale upale sinusa nemojte pušiti, izbjegavajte dodir sa zagađivačima i vježbajte korisne tehnike disanja. Ako ste skloni upali sinusa, možete biti i jako osjetljivi na promjene atmosferskog tlaka.

SAVJET

Homeopatski tretman upale sinusa varira s obzirom na tip, simptome i trajanje, no UPALA SINUSA ( SINUS RELIEF) sigurno će pomoći. Sinus Relief, sinergistički kombinirani homeopatski pripravak, zahvaljujući svojoj učinkovitosti, uspješno i brzo pomaže.

Sastav:

  • Allium cepa (crveni luk) - smiruje upalu nosa koju karakterizira curenje sluzi iz nosa.
  • Euphrasia officinalis (vidac) - smiruje upalu očiju i nosa.
  • Hepar sulphuris calcareum (homeopatski preparat sumpora i školjke oštrige) – uzima se dok je upala sinusa tek na početku. Ublažava upalu sluznica i oštru bol koja se pogoršava od dodira ili udisanjem hladnog zraka.
  • Hydrastis canadensis (zlatni tuljan) – preporučuje se iscrpljenim, oslabljenim pacijentima s kroničnim žućkastim, gustim sekretom koji često nadražuje nosnice.
  • Nux vomica (otrovni orah) - ublažava unutrašnju osjetljivost, upalu i začepljenost gornjih dišnih putova, te bol u nosnicama.
  • Sticta pulmonaria (plućnjak) - smiruje pritisak u korijenu nosa i oslobađa suh, začepljen nos.
  • Thuja occidentalis (američki klek) – koristi se kod upala sa zelenim i smrdljivim sekretom.

Gotov homeopatski kombinirani pripravak HOMEOLAB-a za gore navedene tegobe pod nazivom UPALA SINUSA (Sinus Relief) je izvrstan  i kod kroničnih i kod akutnih upala sinusa, a kod djece daje posebno brze rezultate.

Pripravak potražite u svim ljekarnama.